In perioada 6-10 aprilie 2015 Seismolaboratorul de la Institutul National pentru Fizica Pamantului, realizat in cadrul proiectului ROEDUSEIS, si-a deschis portile pentru elevii si profesorii interesati de cutremurele de pamant.
In cadrul vizitelor elevii au aflat informatii despre: ce sunt, cum pot fi masurate si localizate cutremurele, care este diferenta intre magnitudinea si intensitatea unui cutremur, caracteristicile seismelor vrancene. Activitatile derulate de cercetatori in cadrul INCDFP au fost prezentate vizitatorilor. Cu ajutorul mesei vibrante a Seismolaboratorului s-a exemplificat efectul asupra cladirilor si modul diferit in care acestea se comporta in functie de tipul cutremurului (de suprafata sau de adancime). Nu pe ultimul loc, modul in care trebuie sa ne comportam inainte, in timpul si imediat dupa un cutremur, le-a fost transmis prin intermediul videoclipurilor realizate si furnizate in cadrul campaniei „Nu tremur la cutremur” (http://nutremurlacutremur.ro/).
Prezentarile au fost adaptate nivelului educational al grupurilor vizitatoare, pornind de la nivelul prescolar si pana la cel liceal.
Printre scolile care au vizitat Seismolaboratorul ROEDUSEIS amintim: Liceul Eugen Lovinescu (Bucuresti), Liceul Teoretic Horia Hulubei (Magurele), Liceul Tudor Vianu (Bucuresti), Gradinita 148 ( Bucuresti), Liceul Alexandru Ioan Cuza (Bucuresti), si altele…
Copii de la Gradinita 178, Bucuresti, in vizita la Seismolaboratorul ROEDUSEIS
Elevii de la Liceul Eugen Lovinescu in vizita la Seismolaboratorul ROEDUSEIS
In cadrul „Saptamanii Altfel” mai mult de 100 de elevi au trecut pragul Seismolaboratorului ROEDUSEIS, pe langa prezentari si raspunsuri ei primind si materiele utile care sa sintetizeze ceea ce am incercat sa le transmitem despre cutremure si efectele lor.