Încă din etapa 4/2015 portalul de e-learning ROEDUSEIS a fost structurat pe module care, de-a lungul etapei 2016 au continuat să fie actualizate. Secțiunea Resurse educaționale din platforma de E-learning a fost completată cu noi manuale și ghiduri de utilizare (pentru operarea calculatoarele RaspberryPi si a programul de achizitie a datelor de la seismometrele educationale – SeisComp ) precum ș brosura de final a proiectului ROEDUSEIS.
Una dintre cele mai importante funcționalități nou adăugate ale platformei, care în scurt timp s-a dovedit a fi una dintre cele mai accesate și utilizate, este aplicaţia ce permite vizualizarea, și descărcarea formelor de unde seismice înregistrate cu seismometrele din şcoli. Acest fapt se poate datora atât curiozităţii față de evenimentul seismic, cât și spiritului competitiv al elevilor ce doresc să compare înregistrările din școala lor cu cele ale colegilor din alte școli. Situaţia oferă prilej de colaborare între şcoli, ştiut fiind faptul că, pentru a putea localiza un cutremur, este nevoie de minimum trei înregistrări seismice, implicit 3 școli care schimbă date. Aplicaţia permite listarea cutremurelor din România cu magnitudine mai mare de 3, iar pentru fiecare eveniment în parte, afișarea stațiilor la care a fost înregistrat cutremurul. Utilizând o interfață simplă, intuitivă, se pot vizualiza formele de undă la fiecare stație și descărca pentru activități ulterioare.
Imagini cu aplicatia ROEDUSEIS ce permite selectia, vizualizarea si descarcarea datelor seismologice înregistrate la statiile retelei