Etapa 2012 a proiectului ROEDUSEIS a fost centrata pe activitatea de realizare, prin colaborarea partenerilor, a unor materiale educationale pentru toate ciclurile de invatamant pre-universitare (prescolar, primar, gimnazial si liceu).
Pentru ilustratii, precum si toate serviciile de editare, a fost subcontractata o editura (CD Press) cu experienta indelungata in publicarea de manuale si reviste pentru elevi.
Concomitent au fost identificate școlile ce vor participa la acest proiect pilot, selectate dupa criterii bine definite si justificate (pozitionare geografica, dorinta de implicare, oferirea unor conditii necesare implementarii proiectului in acea unitate, prezenta tuturor nivelelor educationale tinta, etc.). Participarea acestor scoli la proiect a fost certificata printr-un acord de colaborare ce contine atat o prezentare detaliata a initiativei precum si mentiunea clara a beneficiilor pe care le poate aduce unitatilor scolare.
Un studiu de necesitati a precedat realizarea propriu-zisa a materialelor educationale. Acesta s-a realizat cu ajutorul unor chestionare trimise catre scolile participante, atat la profesori cat si la elevi. Raspunsurile obtinute s-au constituit intr-un instrument de „feed-back” ce a directionat corespunzator editarea materialelor.
O documentare corespunzatoare despre fenomenul de “e-learning” in Romania, ca instrument educational, a fost realizata de catre partenerul ce se va ocupa cu implementarea unei astfel de platforme educationale in cadrul proiectului ROEDUSEIS.