Realizarea portalului de achizitie, vizualizare si distributie a datelor (I)

Portalul de date seismice permite oricarui utlizator accesul, decarcarea si utilizarea cat mai facila a detelor inregsitrate de reteaua seismica educationala.

In cadrul acestei actiuni, seismometrele educationale din reteaua RSE au fost integrate in reteaua seismica educationala internationala (http://www.iris.edu/hq/ssn/networks/view/UNA), astfel ca datele inregistrate pot fi descarcate sau vizualizate on-line (ca imagine) de catre orice utilizator. Datele pot fi deschise si cu un applet SeisGram care permite citirea sosirile fazelor seismice (P, S) si determinarea distantei epicentrale. Un exemplu este dat pentru cutremurul din Vrancea din 3 aprilie 2014 (M = 4,5) inregistrat de seismometrele educationale instalate in scolile din Brasov, Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu si Zalau. (http://www.bgs.ac.uk/schoolSeismology/schoolSeismology.cfc?method=viewQuakeDetails&quake_id=40715&showDetails=true).

De asemenea, utilizatorul are posibilitatea sa determine epicentrul unui cutremur din Romania folosind oricare trei statii educationale romanesti si selectand diferite distante epicentrale (http://www.bgs.ac.uk/schoolSeismology/schoolSeismology.cfc?method=locateQuake).

cutr_3april2014_bgs

cutr_3april2014_bgs_forme_unda_seisgram

cutr_3april2014_bgs_localizare