Structura de test a platformei de “E-learning” (II)

Activitatea este derulata de catre firma de IT ce dezvolta si mentine platforma de „E-learning” si reuneste toate acele actiuni necesare implementarii de noi module, imbunatatirii si testarii lor pana la finalul proiectului. Toate aceste actiuni se bazeaza pe un inventar al bunelor practici în domeniu, corijat cu discutiile din interiorul consortiului si feedback-ului utilizatorilor.

Instrumente precum Google Analitics sunt utilizate pentru a avea un indiciu al profilului utilizatorilor, modului cum acestia navigheaza prin paginile site-ului, paginile cele mai des accesate, sau informatiile la care se ajunge mai greu.

Bazandu-se pe aceste indicii si utilizand un grup desemnat pentru a da un feedback continuu pe noile module implementate, partenerul Beta Software Management a propus pentru aceasta etapa migrarea paginii de internet pe o platforma WordPress. Aparuta în anul 2003 ca platforma initiala de blogging WordPress a devenit cel mai utilizat sistem de gestionare a continutului (Content Management System CMS) folosit de peste 25% din site-urile din întreaga lume. Cateva din motivele migrarii platformei pe WordPress sunt:

– Actualizarea site-ului se pote face din orice locatie si de catre oricati administratori de continut, atat timp cat ai acces la internet. Acest lucru permite gestionarea continutului specific de catre parteneri si încarcarea stirilor imediat dupa derularea actiunilor/evenimentelor.

– WordPress poate fi utilizat cu usurinta pentru SEO (optimizare pentru motoarele de cautare). Website-urile create cu WordPress au coduri simple si constante, iar acest lucru faciliteaza indexarea în Google. Acest lucru permite o mai usoara descoperire a site-ului în motoarele de cautare pe baza cuvintelor cheie si continutului solicitat.

– WordPress iti permite sa beneficiezi de tehnologia de responsive website design fara a fi nevoie sa creezi site-uri separate pentru diferite dispozitive. În functie de dispozitivul utilizat pentru accesarea paginii de internet, aceasta se optimizeaza, permitand vizualizarea corecta a informatiei existente.

– Imbunatatirea cu usurinta a capacitatilor site-ului si adaugarea unor noi caracteristici si functionalitati în comparatie cu site-urile traditionale, în special pentru cele create folosind platforme sofisticate. În plus, comunitatea WordPress este foarte activa, iar majoritatea celor mai bune practici sunt documentate.

– Un alt beneficiu, extrem de util si în cazul website-ului ROEDUSEIS este integrarea perfecta cu retelele de socializare. Nu este nevoie sa te loghezi pe fiecare cont de LinkedIn, Twitter, Facebook sau Google+, ci comunitatea de pe retelele de socializare va afla imediat cand este introdus continut nou, directionand multi utilizatori catre acesta.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele migrarii pe platforma WordPress, mai multe despre functionalitati si noile module adaugate pot fi gasite în raportul partenerului, disponibil pe pagina de internet la adresa. Implementarea site-ului roeduseis.ro pe noua platforma WordPress a tinut seama si/sau a reunit urmatoarele actiuni:

  1. screenshot_homepageRedesenat homepage, promovat în prima pagina articole din categoria noutati si galerii foto
      a. Optimizarea pentru motoare de cautare
      b. Optimizarea pentru promovarea continutului
  2. Dezolvoltare zona forum, instalare forum cu licenta vbulletin, configurare, creare conturi admin si conturi pentru scoli participante proiect
  3. Realizare pagina evenimente seismice- interconectare cu website-ul Institutului National de Fizica a Pamantului
  4. Utilizare cod google analytics pentru monitorizarea accesarilor si documentarea profilelor utilizatorilor pentru a veni în întimpinarea cautarilor lor.

 

Constituindu-se intr-un grup de actiuni continue pe toata perioada proiectului si care implica toti partenerii, actualizarea portarului e-learning în aceasta etapa a constat majoritar în adaugarea a noi categorii de resurse educationale, în format digital, liber a fi descarcate la o rezolutie suficienta chiar si pentru o printare la scara mare. Tot în rutina de actualizare a platformei intra si adaugarea de stiri înainte si dupa un eveniment/actiune organizata, precum si ori de cate ori exista materiale utile de distribuit.

Exemple de categorii noi de resurse educationale (mai multe pot fi accesate la http://roeduseis.ro/category/resurse-educationale)

Rezultate_ex

Exemple de materiale educationale dezvoltate