In cadrul platformei de e-learning 2 noi sectiuni de resurse educaționale au fost create si populate cu materiale utile in activitățile didactice si extracuriculare:
- Ghiduri de utilizare programe si date seismice (Seisgram, JamaSeis, Manual utilizare Seismometru Educational SEP):
2. Postere cu date seismice inregistrate cu seismometrele educationale SEP instalate in scoli
Noi postere despre efectele cutremurelor asupra mediului natural si construit, precum si continuarea prezentării seismicității istorice din zonele geografice ale Romaniei (Dobrogea si seismele)
Modulul dedicat datelor seismice (http://www.roeduseis.ro/category/cutremure-si-date/) a fost imbunatatit cu 2 noi functionalitati:
- Vizualizarea helicorderelor zilnice (tablou zilnic cu formele continue de unda inregistrate la o statie) pentru toate statiile ROEDUSEIS, la care se adauga 10 senzori profesionali ai Retelei Seismice Nationale amplasati in apropierea oraselor cu scoli participante.
- Pagina cu informatii suplimentare si posibilitate de descarcare a datelor seismice inregistrate de catre statiile retelei ROEDUSEIS sau provenind de la cele 10 statii profesionale. Datele sunt incarcate automat si devin disponibile la scurt timp dupa producerea cutremurului. Formele de unda pot fi fie vizualizate sub forma de imagini direct in pagina de internet, fie descarcate si vizualizate cu ajutorul programului Seisgram.
Modulul de date seismice al platformei de e-learning si cele 2 noi functionalitati:vizualizarea helicorderelor zilnice (mijloc) si pagina cu inregistrari seismice ce se pot vizualiza/salva (dreapta)